Plesne radionice za djecu od 5 - 15 godina

osmijehDjeca od 5-10 godina

uključena su u program plesno-kreativnih radionica gdje usvajaju razne plesne tehnike, upoznaju se s plesnom umjetnošću, stvaraju koreografije, kreativno izražavaju, uče osnove baleta, ritmike i plesa, rade razne vježbe za oblikovanje i koordinaciju tijela, razvijaju pozitivnu sliku o sebi, jačaju samopouzdanje, vježbaju pažnju, koncentraciju i pamćenje te stvaraju povjerenje u grupu i razvijaju kooperativnost.

Djevojčice kao osnovu usvajaju jazz dance tehniku, a dječaci break dance tehniku.

Djeca i mladi od 10-15 godina

uključena su u program plesnih radionica gdje biraju od plesnih tehnika: Jazz dance, Hip hop, Break dance, Ritmiku i balet, Kreativni ples, Theatre jazz, MTV dance i Jazz funk. Uz plesnu tehniku uče samostalno stvarati koreografije, razvijaju kreativnost, pozitivnu sliku o sebi, vježbaju pažnju, koncentraciju i pamćenje, te stvaraju povjerenje u grupu i razvijaju kooperativnost.

 

Image 01

Jazz dance

Jazz dance je plesni stil koji je proizašao iz modernog baleta, no dopušta veći stupanj stilske opuštenosti. U jazz dance-u je baletna tehnika upotpunjena raznim opuštenim i slobodnim koracima te ga karakteriziraju skokovi, piruete, izolacije i kontrakcije tijela, nisko težište te energičnost. Na jazz dance satovima plesači osvještavaju centar tijela, postižu fluidnost pokreta te uče razne prostorne sekvence i jazz dance koreografije.

Više...

Image 02

Jazz Funk

Riječ je o jazz dance-u koji je inspiriran i pod utjecajem hip hop-a, ali se ne svrstava u hip hop stilove s obzirom na to da je temelj jazz dance tehnika. Jazz funk karakteriziraju izolacije, kontrakcije tijela, dinamika te energičnost pokreta. Kroz satove jazz funk-a, rada na jazz dance tehnici i rada na koreografijama kod plesača se razvija pozitivan odnos prema plesu, ali se istovremeno razvija visoka razina samopouzdanja i sposobnost snažne plesne i scenske izvedbe.

Više...

Image 02

Hip Hop

Hip hop ples odnosi se na urbane plesne stilove koji se prvenstveno plešu na hip hop glazbu ili su se razvili kao dio hip hop kulture. Ono što razlikuje hip hop od drugih plesnih stilova jest visoka razina slobode. Tako da na treninzima učimo osnove koje se zatim nadopunjavaju s vlastitim improvizacijskim plesnim koracima koji se mogu izvoditi na različit tempo glazbe. Na treninzima se prolaze razni plesni pokreti kojima se radi na razvoju koordinacije, dinamike, brzine, čvrstine i osjećaja za ples i ritam.

Više...

Image 02

Modern Jazz

Na satovima modern jazz-a kombiniraju se različite plesne tehnike s naglaskom na jazz-u ( contemporary, lyrical, funk, mtv, musical, release, horton…). Istovremeno se radi i na poticanju individualnosti i pronalasku vlastitog plesnog izričaja svakog pojedinca. Na satovima se osim usvajanja plesne tehnike i koreografija izvode brojne vježbe za razvoj osjećaja za prostor, improvizacija kako bi se poticala individualnost i kreativnost te se radi na ekspresivnosti plesačica i plesača.

Više...

Image 02

Ritmika i balet

Satovi ritmike za najmlađe su vrlo raznoliki i dinamični. Za naše najmlađe članove imamo pripremljen plan koji pokriva razne vrste i aspekte plesa. Potičemo ih na kreativan ples kroz razne plesne zadatke i improvizacije, te slaganje vlastitih koreografija. Osnove baleta i jazz dance-a dobivaju kroz strukturirane vježbe, pomoću kojih uče osnovne plesne korake.

Više...

Image 02

Kreativni ples

Cilj kreativnog plesa je komunikacija kroz pokret. Pronalazi se vlastiti, osobni izraz dok se istražuju elementi plesa (snaga, vrijeme, prostor, tijelo). Izraz ide ispred tehnike i važna je individualnost svake osobe. U kreativnom plesu istražuju se i izražavaju emocije kroz pokret. Koriste se plesne improvizacije uz priče i razni rekviziti koji potiču maštu i kreativnost.

Više...

Image 02

MTV Dance

Jedan od jazz dance stilova koji radimo u Plesnom centru Osmijeh jest i mtv jazz. Mtv jazz je stil koji se pleše na sve najpoznatije hitove s mtv-a, a možete ga vidjeti u spotovima i na nastupima Britney Spears, Christine Aguilere i Jeniffer Lopez. Pokreti koji se izvode na satu mtv jazz-a inspirirani su glazbenim spotovima i glazbom poznatih pjevača, a karakterizira ih oštrina i visoka dinamičnost i energičnost izvođenja.

Više...

Image 02

Breakdance

Bboying, popularno prozvan breakdance, je zbog svoje jedinstvenosti i atraktivnosti izrazito popularan. Na satovima breakdance-a plesači savladavaju brojne zahtjevne elemente poput freezova, stojeva na glavi i na rukama, powermovesa i još mnogih drugih. Također, osim osnovnih tehničkih elemenata i koreografije, plesači imaju mogućnost slaganja vlastitih kombinacija kako bi naučili samostalno kombinirati naučene elemente i time razvili svoj vlastiti stil i plesni karakter.

Više...

Novosti

UPISI U ŠK. GODINU 2019/2020 U TIJEKU (plesnicentarosmijeh@gmail.com)

Kontaktirajte nas...

Kontakt

Adresa: Malešnica, Donje Vrapče 22,
Zagreb, Croatia
Telefon: 098 584333
E-mail: plesnicentarosmijeh@gmail.com