Language: Hr | En

O nama

Plesni centar Osmijeh | Free Force
Više od plesa

Upoznajte nas :)

„Osmijeh“ je osnovan 1998. godine, s ciljem razvoja kreativnosti, plesnog stvaralaštva i edukacije djece, mladih i odraslih.

Osnivač i umjetnički voditelj je Ivana Mavrin, profesorica psihologije, koreograf, plesni pedagog i terapeut.

Cilj nam je educirati djecu i mlade u raznim suvremenim plesnim tehnikama i stilovima na jedinstven način kroz poticanje kreativnosti i jačanje samopouzdanja.

Kod nas od plesnih stilova i tehnika djeca i mladi mogu učiti: Jazz dance, Hip hop, Break dance, Ritmiku i balet, Kreativni ples, Theatre jazz, MTV dance, Jazz funk, Contemporary jazz, Plesnu tehniku i sudjelovati na Vikend radionicama domaćih i stranih poznatih plesača, pedagoga, koreografa i glumaca.

Naši programi obuhvaćaju puno više od samih koreografija i plesnih tehnika. Osim plesno-umjetničkog obuhvaćaju i kreativni pedagoško-psihološki program koji je vrlo bitan kod razvoja djece i mladih. Tako da osim što se upoznaju s plesnom umjetnošću i plesnim tehnikama, pomažemo im da razviju pozitivnu sliku o sebi, stvaraju povjerenje u grupu, razvijaju kooperativnost, pronađu svoju individualnost i da se znaju na socijalno prihvatljiv način nositi sa raznim životnim problemima. Također nam je cilj prevencija neprihvatljivih oblika ponašanja i razvijanje psihofizičkih sposobnosti kao što su pažnja, percepcija, emocije, mišljenje i motorika.

Posebno je razrađen program za djecu predškolske i školske dobi, zatim za mlade Free Force, te profesionalni plesni program za plesače ansambla.

U našem plesnom centru radi tim od preko 10 vrhunskih stručnjaka, nagrađivanih profesionalnih plesača, plesnih pedagoga, psihologa koji nesebično prenose djeci i mladima svoje znanje i ljubav prema plesu i pokretu.

Nastupi
Svake godine organiziramo po pet plesnih produkcija u kazalištima Grada Zagreba, nastupamo na festivalima (Treps, Dani Silvije Hercigonje, Cest is the best, Požeški plesokaz, Budućnost u nama...), zatim na humanitarnim produkcijama ("Budi mi prijatelj", "Možemo pokretom", "Pomozimo Nikoli"...), na televiziji (HRT 2 "Nulti sat", "Veliki odmor", RTL pomaže djeci ..), surađujemo s plesnim centrima u Italiji i Grčkoj. Naši članovi već četiri godine nastupaju u Italiji, na predstavama u kazalištu "Teatro Fontane", a koje se nalazi u Milanu.

Plesni centar Osmijeh, Free Force i naš ansambl do sada su na različitim plesnim natjecanjima (Međunarodno plesno natjecanje u Mađarskoj, Finalno plesno natjecanje Dancing Steps, Budućnost u nama, Rijeka Dance Spektakl, InterDance FEST Sarajevo...) osvojili preko 50 puta prva mjesta u različitim plesnim disciplinama (Jazz dance, Lyrical dance, MTV dance, Musical, Show dance, Hip hop, Break dance, Open kategory), te brojne nagrade.

Programi za odrasle
Za odrasle imamo programe vježbanja i plesa, a također i edukativne programe usavršavanja za stručnjake koji rade ili žele raditi s djecom i mladima. Naše edukativne programe i seminare "Kreativni pokret" i "Kreativni pokret u nastavi" prošli su nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi i drugi stručnjaci iz preko 50 ustanova po cijeloj Hrvatskoj.

Naši programi su pozitivno ocijenjeni i preporučeni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

close