Language: Hr | En

FreeForce

Plesni programi za mlade

Plesni programi za mlade

za mlade je osmišljen poseban program Free Force koji uključuje različite plesne tehnike od kojih mogu izabrati: Jazz Dance, Jazz Funk, MTV Commercial, Contemporary Jazz, Suvremeni ples, Hip hop, Break Dance, te dodatne satove plesnih tehnika ako žele trenirati više od dva puta tjedno. Program osim različitih plesnih tehnika uključujje i samostalno stvaranje koreografija, plesne predstave, putovanja i plesna natjecanja.

Plesači svake godine nastupaju na plesnim produkcijama u kazalištu, raznim festivalima, humanitarnim produkcijama, televiziji, spotovima, sudjeluju na plesnim natjecanjima i gostuju po Hrvatskoj i Italiji jer surađujemo s plesnom školom u Milanu (Tra C ielo e Terra) .

Jazz dance

Jazz dance je plesni stil koji je proizašao iz modernog baleta, no dopušta veći stupanj stilske opuštenosti. U jazz dance-u je baletna tehnika upotpunjena raznim opuštenim i slobodnim koracima te ga karakteriziraju skokovi, piruete, izolacije i kontrakcije tijela, nisko težište te energičnost. Na jazz dance satovima plesači osvještavaju centar tijela, postižu fluidnost pokreta te uče razne prostorne sekvence i jazz dance koreografije. Osim toga daje im se prilika da sami osmišljavaju plesne korake na određenu glazbu što uvelike utječe na razvoj njihove kreativnosti, potiče ih da se izraze i pokažu svoju individualnost i originalnost.

contemporary jazz

Contemporary jazz

Contemporary jazz je plesni stil koji kombinira elemente jazz dance-a i suvremenog/modernog plesa. Često ga se uspoređuje i s lyrical jazz-om. Za ovaj stil je karakteristična nešto nježnija glazba. Za jazz dance je karakterističan sinkopirani ritam, nisko težište, izolacije i eksplozivnost pokreta. Suvremeni ples je stil ekspresivnog plesa koji kombinira elemente različitih plesnih žanrova, uključujući moderni, jazz, lirski i klasični balet. Kombiniranjem ovih dvaju plesnih stilova dolazimo do zanimljivog miksa koji omogućava širok spektar tema i glazbe te slobodu plesača da se izrazi. Iako je potrebna određena razina tehnike, puno se radi i na izražajnosti i fluidnosti plesača.

theatre jazz

Hip Hop

Hip hop ples odnosi se na urbane plesne stilove koji se prvenstveno plešu na hip hop glazbu ili su se razvili kao dio hip hop kulture. Ono što razlikuje hip hop od drugih plesnih stilova jest visoka razina slobode. Tako da na treninzima učimo osnove koje se zatim nadopunjavaju s vlastitim improvizacijskim plesnim koracima koji se mogu izvoditi na različit tempo glazbe. Na treninzima se prolaze razni plesni pokreti kojima se radi na razvoju koordinacije, dinamike, brzine, čvrstine i osjećaja za ples i ritam. Osim toga u program su uključene i vježbe istezanja i snage radi jačanja mišića i kontrole tijela koja je potrebna za vrijeme plesa i za učenje hip hop koreografija.

hip hop

Jazz funk

Riječ je o jazz dance-u koji je inspiriran i pod utjecajem hip hop-a, ali se ne svrstava u hip hop stilove s obzirom na to da je temelj jazz dance tehnika. Jazz funk karakteriziraju izolacije, kontrakcije tijela, dinamika te energičnost pokreta. Kroz satove jazz funk-a, rada na jazz dance tehnici i rada na koreografijama kod plesača se razvija pozitivan odnos prema plesu, ali se istovremeno razvija visoka razina samopouzdanja i sposobnost snažne plesne i scenske izvedbe.

plesna tehnika

MTV Commercial

MTV Commercial je stil koji se pleše na sve najpoznatije hitove s mtv-a, a možete ga vidjeti u spotovima i na nastupima Britney Spears, Christine Aguilere i Jeniffer Lopez. Pokreti koji se izvode na satu inspirirani su glazbenim spotovima i glazbom poznatih pjevača, a karakterizira ih oštrina i visoka dinamičnost i energičnost izvođenja. Na satu mtv commercial radi se na plesnoj tehnici, izvode se različite sekvence, skokovi, okreti, ali i brojne vježbe kojima se radi na izolacijama i snazi izvođenja pokreta.

vikend radionice

Suvremeni ples

Na satovima suvremenog plesa osim usvajanja plesne tehnike istovremeno se radi i na poticanju individualnosti i pronalasku vlastitog plesnog izričaja svakog pojedinca. Na satovima se uvježbavaju po dvije koreografije godišnje, a izvode se i brojne vježbe za razvoj osjećaja za prostor, improvizacija kako bi se poticala individualnost i kreativnost te se radi na ekspresivnosti plesačica i plesača. Sve su aktivnosti organizirane tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima. Program rada utječe na usavršavanje motoričkog znanja i podizanje motoričkih dostignuća, na razvoj psihomotornih sposobnosti, motivacije, te uzajamno pomaganje kao i samostalnost u radu.

vikend radionice

Breakdance

Bboying, popularno prozvan breakdance, je zbog svoje jedinstvenosti i atraktivnosti izrazito popularan. Na satovima breakdance-a plesači savladavaju brojne zahtjevne elemente poput freezova, stojeva na glavi i na rukama, powermovesa i još mnogih drugih. Također, osim osnovnih tehničkih elemenata i koreografije, plesači imaju mogućnost slaganja vlastitih kombinacija kako bi naučili samostalno kombinirati naučene elemente i time razvili svoj vlastiti stil i plesni karakter. Na satovima breakdance-a razvijamo pozitivan stav među plesačima kako bi bili spremni za usvajanje novih znanja te bili spremni na brojne izazove koje ovaj stil nudi.

close