Profesionalni plesni program

Black Angels

Plesne radionice za plesače od 15 godina nadalje

Plesači koji su uključeni u profesionalni plesni program, Black Angels treniraju više sati tjedno. Za njih je osmišljen poseban program tako da osim redovnih satova jazz dancea, jazz funka, contemporary jazza i theatre jazza mogu pohađati satove hip hopa, plesne tehnike, kondicione treninge, radionice koreografiranja, plesnu alkemiju i vikend radionice domaćih i stranih plesnih pedagoga i glumaca. Nastupaju godišnje na 5 plesnih produkcija, raznim festivalima, humanitarnim produkcijama, televiziji, spotovima, sudjeluju na plesnim natjecanjima i gostuju po Hrvatskoj i Italiji, nastupaju svake godine u Milanu u Kazalištu Teatro Fontane u plesnim predstavama. "Future" i "Viaggi" i "Colors".

U školskoj godini 2013/2014 osvojile su na finalnom plesnom natjecanju Dancing Steps 1. mjesto iz jazz dancea u kategoriji juniora i prvu nagradu u izboru svih disciplina u kategoriji juniora i seniora; 1 . mjesto iz jazz dancea na Zagreb Dance Spektaklu, i 2. mjesto u izboru svih plesnih disciplina juniora i seniora, u Rijeci na plesnom natjecanju osvojile su 1 mjesto iz modern jazza u kategoriji juniora i ušle u finalnu večer TREPS-a.

 

Jazz dance

Jazz dance je plesni stil koji je proizašao iz modernog baleta, no dopušta veći stupanj stilske opuštenosti. U jazz dance-u je baletna tehnika upotpunjena raznim opuštenim i slobodnim koracima te ga karakteriziraju skokovi, piruete, izolacije i kontrakcije tijela, nisko težište te energičnost. Na jazz dance satovima plesači osvještavaju centar tijela, postižu fluidnost pokreta te uče razne prostorne sekvence i jazz dance koreografije.

Više...

Jazz Funk

Riječ je o jazz dance-u koji je inspiriran i pod utjecajem hip hop-a, ali se ne svrstava u hip hop stilove s obzirom na to da je temelj jazz dance tehnika. Jazz funk karakteriziraju izolacije, kontrakcije tijela, dinamika te energičnost pokreta. Kroz satove jazz funk-a, rada na jazz dance tehnici i rada na koreografijama kod plesača se razvija pozitivan odnos prema plesu, ali se istovremeno razvija visoka razina samopouzdanja i sposobnost snažne plesne i scenske izvedbe.

Više...

Contemporary jazz

Contemporary jazz je plesni stil koji kombinira elemente jazz dance-a i suvremenog/modernog plesa. Često ga se uspoređuje i s lyrical jazz-om. Za ovaj stil je karakteristična nešto nježnija glazba. Za jazz dance je karakterističan sinkopirani ritam, nisko težište, izolacije i eksplozivnost pokreta. Suvremeni ples je stil ekspresivnog plesa koji kombinira elemente različitih plesnih žanrova, uključujući moderni, jazz, lirski i klasični balet.

Više...

Theatre jazz

U suštini riječ je o jazz dance-u koji je energičan ples, ali njegovi temelji dolaze iz baleta. Kad u takav ples unesemo glumu, emociju, izrazitu izražajnost te obogaćene kostime pričamo o modern theatre jazz-u. Stil koji prije svega prezentira individualnost te originalnost plesača.

Više...

Hip Hop

Hip hop ples odnosi se na urbane plesne stilove koji se prvenstveno plešu na hip hop glazbu ili su se razvili kao dio hip hop kulture. Ono što razlikuje hip hop od drugih plesnih stilova jest visoka razina slobode. Tako da na treninzima učimo osnove koje se zatim nadopunjavaju s vlastitim improvizacijskim plesnim koracima koji se mogu izvoditi na različit tempo glazbe. Na treninzima se prolaze razni plesni pokreti kojima se radi na razvoju koordinacije, dinamike, brzine, čvrstine i osjećaja za ples i ritam.

Više...

Plesna tehnika

NSatovi plesne tehnike temelje se na baletnoj i jazz tehnici. Kombinirajući elemente ovih dviju tehnika osposobljavamo plesače i proširujemo njihov plesni vokabular. Satovi se sastoje od vježbi na centru kojima radimo na ravnoteži, koordinaciji i fleksibilnosti. Vježbe kroz dijagonalu služe za izvježbavanje kompleksnijih elemenata te za uvježbavanje skokova, pirueta ili kratkih tehničkih sekvenci. Koreografija na kraju godine je svojevrsna tehnička etida.

Više...

Vikend radionice

Plesačice koje pohađaju profesionalni Black Angels program kroz godinu imaju mogućnost pohađati brojne radionice plesnih pedagoga kako bi stekle iskustvo iz novih i drugačijih plesnih stilova, ali i radile unutar njima poznatih stilova te time obogatile i dodatno razvile svoj plesni izričaj.

Više...

Novosti

UPISI U ŠK. GODINU 2019/2020 U TIJEKU (plesnicentarosmijeh@gmail.com)

Kontaktirajte nas...

Kontakt

Adresa: Malešnica, Donje Vrapče 22,
Zagreb, Croatia
Telefon: 098 584333
E-mail: plesnicentarosmijeh@gmail.com